Kaakpijn en aangezichtspijn

Manuele therapie & kaakpijn

Heeft u last van kaakpijn, een knappende kaak of het niet goed bewegen van het kaakgewricht? Of heeft u last van klachten in het aangezicht, het hoofd of de nek? Dan kunnen we u waarschijnlijk goed helpen met kaakfysiotherapie!

Kaakpijn en aangezichtspijn zijn steeds vaker voorkomende klachten die we zien binnen onze fysiotherapiepraktijk. Deze klachten komen vaak voor in combinatie met nekpijn, hoofdpijn of duizeligheid. Wat veel mensen niet weten is dat we u hier met kaakfysiotherapie goed mee kunnen helpen!

Specifieke klachten voor de  kaakfysiotherapeut:

  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen (bruxisme)
  • Een verminderde mondopening
  • Pijn in het gezicht, kaakpijn en hoofdpijn
  • Oorsuizen (tinnitus)
  • Aangezichtsverlamming
  • Aspecifieke aangezichtspijn

Deze klachten komen regelmatig voor in combinatie met een aantal specifieke klachten die de manueeltherapeut ook behandeld:

  • Spierspanningshoofdpijn, migraine en hoofdpijn vanuit de nek
  • Nek en schouderklachten
  • Duizeligheid

Andere klachten waar de kaakfysiotherapeut u bij kan helpen

Naast alleen kaakpijn zijn er dus veel meer klachten rondom de kaak waar de kaakfysiotherapeut u mee kan helpen! De kaakfysiotherapeut helpt bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd- en/of halsgebied en met het kauwstelsel. Hij geeft informatie over hoe het kauwstelsel werkt en adviseert hoe u het kauwstelsel op de juiste manier kunt gebruiken zonder dat dit kaakpijn veroorzaakt. Voor deze klachten gebruiken we specifieke oefeningen en er wordt gebruik gemaakt van manuele technieken in het kaakgewricht, het hoofd en de nek. Vanwege de locatie van de klachten wordt er ook samen gewerkt met andere specialisten binnen de kaak en de tandheelkunde zoals tandartsen, kaakchirurgen, orthodontisten en KNO-artsen.

Wilt u nog meer weten over fysiotherapie bij kaakklachten en aangezichtspijn? Kijk dan op de pagina van het KNGF hierover. Of neem een kijkje op de website van CRAFTA, de academie voor kaakpijn en aangezichtspijn.

Binnen onze praktijk is Sebastiaan geschoold als manueel- en kaakfysiotherapeut. Daarnaast zijn Erik, Arno, Suzanne en Jaela ook manueeltherapeut. Zo staat er altijd wel iemand voor u klaar om samen met u een oplossing te vinden voor uw klachten!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Stuur ons een Whats-app berichtje of neem op een andere manier contact met ons op. Klik hier om direct een afspraak te maken.