Fysiotherapie

Fysiotherapie: spieren, gewrichten en botten

Fysiotherapie behandelt doorgaans klachten en blessures aan uw spieren, gewrichten en botten. Het doel van fysiotherapie is ervoor te zorgen dat uw spieren losser en sterker worden, waarbij uw gewrichten juist soepeler en leniger worden. Samen met u stellen wij haalbare doelen op om naar toe te werken. Bij fysiotherapie horen verschillende activiteiten: herhalen van bewegingen, oefeningen doen, rekken van spieren, massages en eventueel het gebruik van speciale apparatuur. Massages kunnen pijn verminderen, spieren soepeler maken en u helpen om weer snel zo normaal mogelijk te kunnen bewegen. De oefeningen die we bij Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek met u uitvoeren kunt u na een aantal keer herhaling vaak zelfstandig thuis doen. Zo kunnen wij tijdens de behandeling zo veel mogelijk tijd besteden aan de dingen die u niet zelfstandig kunt doen.

 

Samen met u stellen wij haalbare doelen op om naar toe te werken.

Revalidatie en fysiotherapie

Bij fysiotherapie kunt u ook denken aan revalidatie na operaties, bijvoorbeeld na een nieuwe heup (totale heupprothese), nieuwe knie (totale knieprothese), een artroscopie van de knie of enkel (o.a. meniscusoperatie) of een artroscopie van de schouder bij een impingement syndroom. Wij hebben een uitgebreide ervaring in zowel orthopedische als niet orthopedische revalidatie en werken nauw samen met de specialisten uit de regio (Meander Medisch Centrum, Bergman Clinics, AnnaTommie). We bieden een intensieve begeleiding tijdens het revalidatietraject (meestal twee tot drie keer per week), zodat u uiteindelijk weer volledig hersteld en uw dagelijks leven en sport weer kunt oppakken.

Longklachten, hartklachten, obesitas en andere aandoeningen

Ook bij longklachten, hartklachten, obesitas en andere specifiekere aandoeningen heeft de fysiotherapeut een belangrijke rol. Door middel van oefentherapie en conditietraining helpen wij u om uw doelen te bereiken. Of u nou wilt afvallen, beter de trap op wilt kunnen lopen of weer wilt kunnen sporten: wij bieden u altijd een plan op maat.