Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele Therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De Manueel Therapeut is bij uitstek de specialist bij wervelkolom- en ‘perifere’ gewrichtsklachten. De gewrichten zijn in onze samenleving vaak onderhevig aan overbelasting, stijfheid en beperkte beweeglijkheid. Als Manueel Therapeut helpen wij u snel en duurzaam te herstellen.

Rugklachten, nekklachten en schouderklachten

Als Manueel Therapeut hebben wij extra kennis van diagnostiek en therapie bij onder andere rugpijn, nekpijn en schouderpijn. Zo kunnen we snel een gerichte diagnose stellen en u zo snel mogelijk weer van uw pijn af helpen. De behandeltechnieken zijn eveneens een stuk uitgebreider: in de Manuele Therapie gebruiken we specifieke, mobiliserende technieken om uw gewrichten weer zo soepel mogelijk te laten bewegen.

Ook kan de Manueel Therapeut gebruik maken van ‘manipulaties’ om blokkaden in uw gewrichten op te heffen. Manipulaties zijn korte, snelle en doorgaans pijnvrije technieken waarbij u een ‘knap’ of ‘krak’ kunt horen. Het geluid dat u kunt horen ontstaat doordat het vacuüm in het gewricht even wordt doorbroken en wordt dus door niets anders veroorzaakt dan ‘lucht’. Er ontstaat dus geen schade aan het gewricht. De technieken zijn zeer veilig en worden alleen in overleg met u toegepast. Door de specifiekere diagnose en uitgebreidere technieken werkt Manuele Therapie vaak sneller dan fysiotherapie: u merkt direct na de behandeling dat uw beweeglijkheid toeneemt en dat uw pijn afneemt.

Heeft u rugpijn, nekpijn of schouderpijn? Dan bent u bij de Manueel Therapeut aan het juiste adres!

Elleboog, pols, heup, knie en enkel

Ook bij ‘perifere’ gewrichtsklachten kan de Manueel Therapeut uitkomst bieden. U kunt hierbij denken aan elleboogklachten, polsklachten, heup- en knieklachten, en enkelklachten. De klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door overbelasting tijdens sport of werk. Soms ontstaat er na een blessure of operatie een ‘blokkade’ of bewegingsbeperking van het gewricht. Ook bij artrose (slijtage) of reumatische aandoening kunnen bewegingsbeperkingen ontstaan. De beperking veroorzaak vaak pijnklachten. Door specifieke mobilisaties en manipulaties toe te passen, merkt u direct na de behandeling dat u weer vrijer kunt bewegen en dat de pijn is afgenomen.

Specifieke klachten voor welke u onder andere contact op kunt nemen met de Manueel Therapeut zijn: