Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek staat voor een betrokken en gespecialiseerde aanpak van uw klachten met oprechte aandacht voor u. Bij een gezondheidsklacht spelen er vaak meerdere factoren een rol buiten alleen het gewricht zelf (bijvoorbeeld uw rug). Per klacht verschillen deze factoren, denk bijvoorbeeld aan (zit)houding, stijve spieren en gewrichten, maar ook stress of een slechte nachtrust kunnen van invloed zijn! Door onze persoonlijke aanpak en verschillende specialisaties starten wij samen met u de zoektocht naar een duurzame, blijvende oplossing voor uw klachten.

Onze specialismen op een rij

Indien u meer uitgebreide informatie wenst, klik dan hieronder op één van onze specialismen:

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie behandelt doorgaans klachten en blessures aan uw spieren, gewrichten en botten. Het doel van fysiotherapie is ervoor te zorgen dat uw spieren losser en sterker worden, waarbij uw gewrichten juist soepeler en leniger worden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor fysiotherapie.


(Sport-) Fysiotherapie

(Sport-) Fysiotherapie

Vanuit onze achtergrond hebben wij veel ervaring opgedaan met allerlei verschillende blessures. Elke blessure heeft haar eigen beloop, herstel en vergt een specifieke behandeling. Naast onze ervaring hebben we vanuit onze opleidingen kennis van de meest actuele, effectieve therapievorm en kunnen we gerichte adviezen geven.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor sportfysiotherapie.


Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele Therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De Manueel Therapeut is bij uitstek de specialist bij wervelkolom- en ‘perifere’ gewrichtsklachten. De gewrichten zijn in onze samenleving vaak onderhevig aan overbelasting, stijfheid en beperkte beweeglijkheid.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor manuele therapie.


Revalidatie (orthopedisch)

Revalidatie (orthopedisch)

(Orthopedische) Revalidatie is van belang wanneer u een operatie heeft ondergaan. Bent u geopereerd en heeft u begeleiding nodig? Wij helpen u graag weer op de been. U kunt bij ons terecht voor orthopedische revalidatie van onder andere een nieuwe heup (totale heupprothese), nieuwe knie (totale knieprothese) en alle andere orthopedische revalidatie.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor orthopedische revalidatie.


Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling is een vrij nieuwe behandelmethode van de Nederlandse Fysiotherapeut. De methode is in Canada ontwikkeld en wordt daar al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale technieken worden spieren aangeprikt, waardoor ze langdurig ontspannen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor dry needling.


Second opinion

Second opinion

Loopt u al jaren rond met uw klachten en is er nooit een oplossing gevonden? Heeft u chronische klachten en geen goede ervaringen met eerdere therapie en kunnen de medische specialisten u niet verder helpen? Mede door onze ervaring en uitgebreide opleidingen hebben wij ons toegelegd op dit soort (complexe) klachten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor second opinion.


Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie

Wij bieden graag een volledig pakket fysiotherapeutische zorg aan. In de ruime oefenzaal van Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek kunt u terecht voor begeleide medische trainingstherapie. Bewegen is een belangrijk onderdeel in het voorkomen van pijnklachten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor medische trainingstherapie.


Doelgroepen therapie

Doelgroepen therapie

Doelgroepen therapie kan een onderdeel zijn van medische trainingstherapie. Het gaat hierbij om fysiotherapie waarin de nadruk op oefenen en trainen ligt. Door doelgerichte oefeningen uit te voeren op professionele apparatuur wordt de algehele en lokale conditie verhoogd.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor doelgroepen therapie.


Complexe diagnostiek

Complexe diagnostiek

Heeft u een complexe klacht of spelen er veel factoren mee in het ontstaan of in stand houden van uw klachten? Mede door onze uitgebreide ervaring en opleidingen hebben wij ons toegelegd op juist dit soort problematiek.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor complexe diagnostiek.


Fysiotherapie aan huis

Fysiotherapie aan huis

Voor minder mobiele patiënten biedt Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek de mogelijkheid tot fysiotherapie aan huis of op locatie. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe heup, nieuwe knie of heeft u een andere operatie ondergaan? Dan komen wij de eerste periode naar u toe om u zo snel mogelijk weer zelfstandig in en om huis op de been te krijgen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor fysiotherapie aan huis.


Revalidatie na COVID-19

Revalidatie na COVID-19

Sommige mensen hebben tijdens hun herstel na COVID-19 (het nieuwe coronavirus) ernstige klachten of beperkingen. De huisarts of medisch specialist kan in dat geval beoordelen of iemand in aanmerking komt voor eerstelijns paramedische herstelzorg.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor revalidatie na COVID-19.


Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie

Heeft u wel eens last van kaakpijn, aangezichtspijn of nekpijn? Dit soort klachten komen in onze maatschappij steeds vaker voor. Vaak komt kaakpijn voor in combinatie met hoofdpijn en duizeligheid, wat invloed heeft op de concentratie. Kaakfysiotherapie kan hierbij uitkomst bieden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor kaakfysiotherapie.


Kinderorthopedie

Kinderorthopedie

Bij Fysiotherapie Kattenbroek zijn wij gespecialiseerd in kinderorthopedie. Dit betreft het behandelen van kinderen tussen de 8 en 18 jaar oud, die klachten hebben aan het houding- en bewegingsapparaat (onder andere de wervelkolom, gewrichten en spieren).

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina voor kinderorthopedie.


Contactgegevens

Fysiotherapie Kattenbroek

Jonkvrouw Foeytweg 2

3823 SK Amersfoort

033 - 285 36 71

info@fysiotherapie-kattenbroek.nlOpeningstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:30 - 21:00
Woensdag 07:30 - 21:00
Donderdag 07:30 - 18:00
Vrijdag 07:30 - 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

033 - 285 36 71

Direct een afspraak maken

WhatsApp ons

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.