Loopt u al jaren rond met uw klachten en is er nooit een oplossing gevonden? Heeft u chronische klachten en geen goede ervaringen met eerdere therapie en kunnen de medische specialisten u niet verder helpen? Mede door onze ervaring en uitgebreide opleidingen hebben wij ons toegelegd op dit soort (complexe) klachten. Samen met u gaan we op zoek naar de kern van uw klacht: een uitgebreide intake en gericht onderzoek zullen tot een gerichte diagnose leiden. Daarna zoeken we samen met u de beste weg: mogelijk kan middels gerichte manuele- of fysiotherapie uw klacht worden beïnvloed. Een second opinion duurt ongeveer een uur. De vergoeding valt onder het aanvullende pakket. Bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt de second opinion volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Bent u benieuwd of Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek iets voor u kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op voor advies.


Fysiotherapie Vathorst

Second Opinion: behandelen of doorverwijzen?

In sommige gevallen zal blijken dat u misschien beter af bent bij een andere specialist. Door onze nauwe samenwerking met de specialisten uit de regio (o.a. Meander MCAnnaTommieBergman Clinics) en korte lijntjes kunnen wij u naar de juiste plek begeleiden en snel tot een oplossing komen. Een doorverwijzing naar een medisch specialist hoeft niet te betekenen dat u geopereerd moet worden. Bij bijvoorbeeld een langdurige schouderklacht is het nogal eens het geval dat er door een langdurige ontsteking sprake is van verkalking van de pezen onder het ‘schouderdak’. Dit kan schouderpijn veroorzaken. Een echo om tot deze diagnose te komen, gevolgd door een ‘barbotage‘ kan dit probleem mogelijk verhelpen. De nabehandeling bestaat uit fysiotherapie en manuele therapie, waarbij in de meeste gevallen de schouder weer volledig pijnvrij wordt.

Second Opinion: specifieke revalidatie

Bij specifieke revalidatietrajecten, zoals na een nieuwe heup, knie of een schouderoperatie loopt het herstel soms vast. In zo’n geval zijn er vaak specifieke oorzaken aanwezig waardoor uw herstel niet zo gaat als verwacht. Komt u er met uw therapeut niet goed uit? Ook in dit geval kunt u een second opinion bij ons aanvragen. Wij kunnen de conclusies vervolgens doorgeven aan uw behandelend fysiotherapeut, of u kunt bij ons verder revalideren.

Bij fysiotherapie kunt u dus ook denken aan revalidatie na operaties, bijvoorbeeld na een nieuwe heup (totale heupprothese), nieuwe knie (totale knieprothese), een artroscopie van de knie of enkel (o.a. meniscusoperatie) of een artroscopie van de schouder bij een impingement syndroom. Wij hebben een uitgebreide ervaring in zowel orthopedische als niet orthopedische revalidatie en werken nauw samen met de specialisten uit de regio (Meander Medisch Centrum, Bergman Clinics, AnnaTommie). We bieden een intensieve begeleiding tijdens het revalidatietraject (meestal twee tot drie keer per week), zodat u uiteindelijk weer volledig hersteld en uw dagelijks leven en sport weer kunt oppakken.

Enkele voorbeelden van klachten voor fysiotherapie:

Maak een afspraak met een specialist op dit gebied

Maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Contactgegevens

Fysiotherapie Kattenbroek

Jonkvrouw Foeytweg 2

3823 SK Amersfoort

033 - 285 36 71

info@fysiotherapie-kattenbroek.nlOpeningstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:30 - 21:00
Woensdag 07:30 - 21:00
Donderdag 07:30 - 18:00
Vrijdag 07:30 - 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

033 - 285 36 71

Direct een afspraak maken

WhatsApp ons

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.