Team

Het team van Fysio- en Manuele therapie Kattenbroek

Als team van Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek stellen wij ons graag nader aan u voor:

 

Erik Meijer

Erik startte direct na het afronden van het VWO aan zijn opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na het behalen van zijn diploma fysiotherapie vervolgde hij zijn studie tot Master in de Manuele Therapie aan de SOMT University. Naast zijn werk in de praktijk is Erik inmiddels docent op SOMT University op de afdeling Master Manuele Therapie. In het kader van het docentschap heeft hij Gezondheidswetenschappen binnen de Manuele Therapie gestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel. In de praktijk begeleidt Erik stagiaires manuele therapie van de SOMT University.

Erik’s visie op fysiotherapie:

"Het mooiste van mijn vak vind ik het tot op de bodem uitzoeken van een onbegrepen klacht om uiteindelijk samen met de patiënt een duurzame oplossing te vinden."

Aandachtsgebieden van Erik:

Arno van den Tol

Arno is afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Voorafgaande aan zijn opleiding als fysiotherapeut rondde hij met succes de sportopleiding CIOS af. Tijdens zijn werkzaamheden in de praktijk specialiseerde hij zich onder andere als Cyriax Therapeut (orthopedische geneeskunde), Dry Needling Therapeut en heeft op de SOMT University  de Master Manuele Therapie afgerond. Arno begeleidt stagiaires fysiotherapie en Manuele therapie  van de SOMT University.

Arno’s visie op fysiotherapie:

"Ik geloof in een persoonlijke aandacht waarbij ú centraal staat en we samen naar een duurzame oplossing van de klachten zoeken."

Aandachtsgebieden van Arno:

Marjolein Rijs

Marjolein is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en is vanaf 2009 werkzaam als Fysiotherapeute. Naast een gedreven allround fysiotherapeute heeft zij zich gespecialiseerd in Oedeemtherapie (Modus Vodder, Lymftaping en Lymfmapping). Marjolein: "Ik vind het als fysiotherapeute erg mooi om mensen te kunnen helpen met hun pijnklachten. Ik heb nu bijna 10 jaar ervaring bij verschillende praktijken en fysiotherapeutische settings. Dit heeft mij geleerd zo snel mogelijk inzicht te krijgen in het gezondheidsprobleem van de patiënt en zo direct de juiste therapie in te zetten."

Marjolein’s visie op fysiotherapie:

“Het mooiste aan het vak vind ik dat ik patiënten, door middel van therapie, kan helpen van hun klachten af te komen. Iemand inzicht geven in de oorzaak van de klacht en welke factoren hierbij van invloed zijn om zo zelfredzaamheid te creëren is daar een groot onderdeel van”.

Aandachtsgebieden van Marjolein:

Suzanne Hoogendoorn

Suzanne is in 2013 afgestudeerd als Fysiotherapeute aan de Hogeschool Utrecht. Inmiddels heeft zij ruim 7 jaar werkervaring en specialiseerde zij zich verder door verschillende cursussen te volgen op het gebied van heup-, knie- en enkelklachten, waaronder de opleiding tot Cyriax Therapeute (orthopedische geneeskunde). Uiteindelijk vond ze haar interessie binnen de studie Master Manuele Therapie (MSc) aan de SOMT University, welke zij in juni 2019 afrondde.

Suzanne's visie op fysiotherapie:

“Als fysiotherapeut vind ik een persoonlijke aanpak belangrijk. Hierbij komen alle aspecten die een relatie hebben met de klacht(en) aan bod. Zo kom ik samen met u tot inzichten, welke leiden tot een duurzame oplossing.”

Aandachtsgebieden van Suzanne:

Sebastiaan Klein Heerenbrink

Sebastiaan is in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Na ruim een jaar te hebben gewerkt als algemeen fysiotherapeut is hij gestart met de Master Manuele Therapie aan de SOMT University. In juni 2019 rondde Sebastiaan deze studie met succes en veel plezier af. Naast deze specialisatie heeft hij verschillende cursussen gevolgd, onder andere op het gebied van: revalidatie van lage rugklachten (o.a. na operaties), duizeligheid, schouderklachten en musculoskeletale echografie. Op dit moment is Sebastiaan zich verder aan het verdiepen op het gebied van hoofdpijn en duizeligheid.

Sebastiaans visie op fysiotherapie:

“Het is mooi om als fysiotherapeut mensen te kunnen helpen met hun klachten en herstel. Het is een grote uitdaging om uit te zoeken waar uw klachten vandaan komen en samen een goede oplossing te vinden voor de lange termijn.”

Aandachtsgebieden van Sebastiaan:

Yboya du Breuil

Yboya is afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Voorafgaand aan haar opleiding fysiotherapie studeerde zij af als Sportkundige en heeft zij twee jaar gewerkt als bewegingsagoog. Tijdens het volgen van de opleiding Sportkunde heeft zij zich daarnaast gespecialiseerd in blessurepreventie. Ik zie het als een sport om uit te zoeken wat de oorzaak is van een lichamelijke klacht en welke individuele factoren invloed hebben op het het herstel.

Yboya's visie op fysiotherapie:

“Een persoonlijke aanpak waarbij we samen op zoek gaan naar een duurzame oplossing en waarbij we samen kijken naar het vermogen om zelf invloed uit te oefenen op een lichamelijke klacht.”

Aandachtsgebieden van Yboya:

Jaela van der Heijden

Na de opleiding tot doktersassistente is Jaela in 2011 begonnen aan de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Deze rondde zij in 2015 af. Na twee jaar praktijkervaring te hebben opgedaan is zij gestart aan de opleiding Manuele therapie aan de SOMT University. Deze heeft zij in 2020 succesvol afgerond.

Jaela's visie op fysiotherapie:

“Om mijn vakkennis met uw hulpvraag en doel te combineren, werken wij samen aan een oplossing voor de lange termijn. Zo wordt u weer baas over uw lichaam en vindt u het plezier terug in het bewegen.”

Aandachtsgebieden van Jaela: