(Orthopedische) Revalidatie is van belang wanneer u een operatie heeft ondergaan. Bent u geopereerd en heeft u begeleiding nodig? Wij helpen u graag weer op de been. U kunt bij ons terecht voor orthopedische revalidatie van onder andere een nieuwe heup (totale heupprothese), nieuwe knie (totale knieprothese) en alle andere orthopedische revalidatie. Wij werken hierbij nauw samen met onder andere het Meander Medisch Centrum, de Bergman Clinics en AnnaTommie Medisch Centrum.

Revalidatie na een operatie

Ook voor revalidatie na longoperaties, een hartaanval (hartinfarct) of een operatie aan andere organen bij bijvoorbeeld kanker kunt u bij ons terecht. Onze oefenzaal specifiek ingericht voor laag intensieve revalidatie, maar beschikt ook over apparatuur om de training op te bouwen naar een intensieve workout om u weer zo fit mogelijk te maken.

Advies: wel of geen operatie?

Ook als u advies wilt over het wel of niet ondergaan van een operatie staan wij voor u klaar. Bij veel gewrichtsklachten is een operatie niet effectiever gebleken dan conservatieve therapie: fysiotherapie en manuele therapie. Of u nu last heeft van artrose, schouderpijn of een meniscusscheur, het is altijd verstandig om eerst te proberen de klachten te verminderen zonder een operatie. Wist u bijvoorbeeld dat veel operaties een risicofactor zijn voor het ontwikkelen van slijtage? Mocht fysiotherapie of manuele therapie niet voldoende resultaat opleveren? Dan kunt u natuurlijk alsnog geopereerd worden.

Pre-operatieve training

Ter voorbereiding op de operatie is het verstandig om zo fit en sterk mogelijk te zijn. Hierbij wordt vaak gezegd ‘better in, better out’. Ofwel: als u fit en gezond de operatie in gaat, kunt u sneller revalideren en zal het eindresultaat beter zijn. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, bieden wij pre-operatieve trainingstherapie aan. U wordt door ons in de weken voorafgaande aan de operatie begeleid in een trainingstraject om zo fit mogelijk de operatie in te gaan.

Maak een afspraak met een specialist op dit gebied

Contactgegevens

Fysiotherapie Kattenbroek

Jonkvrouw Foeytweg 2

3823 SK Amersfoort

033 - 285 36 71

info@fysiotherapie-kattenbroek.nlOpeningstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:30 - 21:00
Woensdag 07:30 - 21:00
Donderdag 07:30 - 18:00
Vrijdag 07:30 - 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

033 - 285 36 71

Direct een afspraak maken

WhatsApp ons

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.