Wat is longfysiotherapie?

Longfysiotherapie is een cruciale behandeling voor mensen met chronische longaandoeningen zoals COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease). Het richt zich op het verbeteren van ademhaling, longfunctie en algehele fysieke conditie. Door gerichte ademhalingsoefeningen en fysieke training kunnen symptomen van COPD worden verminderd, en wordt de levenskwaliteit verhoogd.

Onze longfysiotherapie behandelingen omvatten:

  • Ademhalingsoefeningen voor COPD: Verbeter uw ademhaling met technieken zoals buikademhaling en ademhalingsoefeningen met positieve druk.
  • Fysieke training voor longpatiënten: Op maat gemaakte oefenprogramma’s om spierkracht en uithoudingsvermogen te versterken.
  • Voorlichting en educatie over COPD: Leer hoe u uw aandoening kunt beheren en wat u kunt doen om uw gezondheid te verbeteren.
  • Longrevalidatie: Gepersonaliseerde revalidatieprogramma’s voor een betere functionaliteit en levenskwaliteit.
  • Monitoring en evaluatie van uw voortgang: Regelmatige evaluaties om uw voortgang te volgen en behandelingen indien nodig aan te passen.

Wat kunt u verwachten bij longfysiotherapie?

Bij Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek krijgt u de zorg die u nodig heeft om uw COPD-symptomen te beheren. Wij bieden een ondersteunende en professionele omgeving. Hier is wat u kunt verwachten:

  • Persoonlijke begeleiding bij COPD behandeling: Ervaren fysiotherapeuten ontwikkelen een behandelplan op maat voor uw specifieke behoeften.
  • Holistische benadering voor longpatiënten: Focus op zowel fysieke aspecten als algeheel welzijn om de beste resultaten te behalen.
  • Educatie en ondersteuning voor COPD beheersing: Krijg de kennis en hulpmiddelen die u nodig heeft om effectief met uw aandoening om te gaan.
  • Samenwerking met chronisch zorgnet: Integrale zorg door samenwerking met andere zorgverleners voor een complete aanpak.

Waarom kiezen voor longfysiotherapie bij Fysiotherapie Kattenbroek?

Bij Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek onderscheiden wij ons door onze expertise in longfysiotherapie en patiëntgerichte benadering. Wij bieden:

  • Deskundigheid in COPD behandeling: Onze therapeuten hebben ruime ervaring in het behandelen van COPD-patiënten.
  • Individuele aanpak: Op maat gemaakte zorg die is afgestemd op uw persoonlijke behoeften en doelen.
  • Toegankelijke zorg: Flexibele afspraken en gemakkelijke toegang tot onze diensten.

Hoe aanmelden voor longfysiotherapie?

Maak vandaag nog een afspraak om te starten met uw longfysiotherapie bij Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek. Bel ons op 033-2853671 of vul ons contactformulier in. Wij beantwoorden graag uw vragen en helpen u op weg naar een betere ademhaling en gezondheid.

Maak een afspraak met een specialist op dit gebied

Contactgegevens

Fysiotherapie Kattenbroek

Jonkvrouw Foeytweg 2

3823 SK Amersfoort

033 - 285 36 71

info@fysiotherapie-kattenbroek.nl



Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:30 - 21:00
Woensdag 07:30 - 21:00
Donderdag 07:30 - 18:00
Vrijdag 07:30 - 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

033 - 285 36 71

Direct een afspraak maken

WhatsApp ons

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.