Welkom bij de kinderfysio nabij Nieuwland

Heeft uw kind fysieke klachten? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen helpen. Onze praktijk beschikt over zeer ervaren therapeuten. Iedereen heeft zijn eigen specialisme. Hierdoor kunnen wij een groot aantal behandelingen aanbieden. Zo kunt u bij ons terecht voor kinderorthopedie. Arno en Erik zijn specialisten op het gebied van kinderorthopedie. Dit specialisme is gericht op de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat van kinderen tussen de 8 en 18 jaar. Het grootste verschil met kinderfysiotherapie is de leeftijd. Zo houdt een kinderfysiotherapeut zich voornamelijk bezig met de behandeling van kinderen tot 8 jaar.

Als u op zoek bent naar een ervaren kinderfysio in Nieuwland, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze praktijk is gevestigd op fietsafstand van Nieuwland en heeft op dit moment nog voldoende ruimte voor nieuwe patiënten. Maak snel en gemakkelijk een afspraak voor uw kind door middel van het online afsprakenformulier. Wij hebben geen lange wachttijden, waardoor wij uw kind al snel kunnen zien. Zet de eerste stap richting een effectief en duurzaam herstel en kom langs in onze praktijk.

Afspraak maken

 

Kinderfysiotherapie Nieuwland

 

Behandeling door onze ervaren kinderfysiotherapeut

In onze praktijk gaan wij gestructureerd te werk, zodat de kans op een snel en duurzaam herstel zo groot mogelijk is. Tijdens het eerste bezoek aan onze praktijk zullen wij de fysieke toestand van uw kind in kaart brengen. Wij maken een grondige analyse van de klachten en stellen op basis van onze bevindingen een realistisch behandelplan op. Dit behandelplan nemen wij met u door, waarna het behandeltraject van start kan gaan.

Ieder kind is uniek, maar de klachten zijn vaak hetzelfde. Onze fysiotherapeuten zijn getraind om deze klachten te herkennen en zo effectief mogelijk te verhelpen. De aanpak stemmen wij af op het individu en kan dus per kind verschillen. De doelstelling blijft echter altijd hetzelfde: de beweeglijkheid van uw kind bevorderen, zodat hij zo snel mogelijk zonder klachten kan deelnemen aan zijn dagelijkse activiteiten.

Een aantal veelvoorkomende klachten zijn hiel- of knieklachten, nek- of schouderklachten en sportgerelateerde klachten. Deze klachten zijn in veel gevallen het gevolg van gebrek aan beweging, te weinig variatie aan beweging, etc. Arno en Erik zijn gespecialiseerd in kinderorthopedie en zullen op basis van bewezen technieken en doelgerichte oefeningen werken aan een verbeterde lichaamshouding- en beweging van uw kind.

Hier komt ook een stukje educatie bij kijken. Zo proberen wij uw kind bewust te maken van een goede/slechte houding en hem te sturen richting een optimale houding, om het herstel te bevorderen en toekomstige klachten te voorkomen.

Op zoek naar kinderfysiotherapie in Nieuwland? Onze praktijk ligt in de wijk Kattenbroek, vlakbij Nieuwland. Je kunt ons uitstekend bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Maak gerust een afspraak via onze website.

Afspraak maken

 

Kinderfysio Nieuwland

 

Veelgestelde vragen aan de kinderfysio nabij Nieuwland

Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen over kinderfysiotherapie voor u beantwoord. Mocht u een andere vraag hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. Maar u mag ons natuurlijk ook altijd even bellen.

 

Heeft uw kind last van fysieke klachten en vraagt u zich af of deze klachten kunnen worden verholpen middels kinderfysiotherapie? Wij nodigen u graag uit om langs te komen in onze praktijk voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen wij de klachten van uw kind onder de loep nemen en een behandeling adviseren. Hieronder hebben wij een aantal veelvoorkomende klachten op een rijtje gezet, waarvoor u contact met ons kunt opnemen.

 

 • Hiel- of knieklachten als gevolg van de groei (Sever syndroom, retropatellaire chondropathie, Osgood Schlatter)
 • Heupklachten (o.a. overbelasting, dysplasie, Perthes)
 • Sportgerelateerde klachten
 • Schouderklachten
 • Enkelletsel
 • Voorste kruisbandletsel
 • Gegeneraliseerde hypermobiliteit
 • Lage rugklachten
 • Nek-/schouderklachten als gevolg van een afwijkende houding
 • Hoofdpijnklachten
 • Traumatische klachten (zoals botbreuken of kneuzingen)
 • Onbegrepen lichamelijke klachten

De kosten voor de eerste negen behandelingen worden standaard gedekt door de basisverzekering. Mocht uw kind na de eerste negen behandelingen nog niet volledig hersteld zijn, dan kan uw zorgverzekeraar tot maximaal negen behandelingen extra vergoeden. Wij raden u aan om uw zorgverzekeraar te raadplegen voor meer informatie.

Heeft uw kind een chronische aandoening? Dan worden mogelijk alle behandelingen vergoed. Bekijk de lijst met chronische aandoeningen op de website van Independer. Bel ons gerust als u hier vragen over heeft.

Contactgegevens

Fysiotherapie Kattenbroek

Jonkvrouw Foeytweg 2

3823 SK Amersfoort

033 - 285 36 71

info@fysiotherapie-kattenbroek.nlOpeningstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:30 - 21:00
Woensdag 07:30 - 21:00
Donderdag 07:30 - 18:00
Vrijdag 07:30 - 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

033 - 285 36 71

Direct een afspraak maken

WhatsApp ons

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.