U heeft last van bepaalde klachten en bent opzoek naar een Manuele therapeut in Amersfoort en omgeving? Bij Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek helpen we u graag verder met uw klachten. Manuele Therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De Manueel Therapeut is bij uitstek de specialist bij wervelkolom- en ‘perifere’ gewrichtsklachten. De gewrichten zijn in onze samenleving vaak onderhevig aan overbelasting, stijfheid en beperkte beweeglijkheid. Als Manueel Therapeut helpen wij u snel en duurzaam te herstellen.


Waarom kiezen voor Manuele therapie?

Als Manueel Therapeut hebben wij extra kennis van diagnostiek en therapie bij onder andere rugpijn, nekpijn en schouderpijn. Zo kunnen we snel een gerichte diagnose stellen en u zo snel mogelijk weer van uw pijn af helpen. De behandeltechnieken zijn eveneens een stuk uitgebreider: in de Manuele Therapie gebruiken we specifieke, mobiliserende technieken om uw gewrichten weer zo soepel mogelijk te laten bewegen.

Ook kan de Manueel Therapeut gebruik maken van ‘manipulaties’ om blokkaden in uw gewrichten op te heffen. Manipulaties zijn korte, snelle en doorgaans pijnvrije technieken waarbij u een ‘knap’ of ‘krak’ kunt horen. Het geluid dat u kunt horen ontstaat doordat het vacuüm in het gewricht even wordt doorbroken en wordt dus door niets anders veroorzaakt dan ‘lucht’. Er ontstaat dus geen schade aan het gewricht. De technieken zijn zeer veilig en worden alleen in overleg met u toegepast. Door de specifiekere diagnose en uitgebreidere technieken werkt Manuele Therapie vaak sneller dan fysiotherapie: u merkt direct na de behandeling dat uw beweeglijkheid toeneemt en dat uw pijn afneemt.

Heeft u rugpijn, nekpijn of schouderpijn? Dan bent u bij de Manueel Therapeut aan het juiste adres!

Enkele voorbeelden van klachten voor Manuele therapie:

 • Pijn in de elleboog
 • Elleboog luxaties (elleboog uit de kom)
 • Gebroken elleboog (radius of ulna fractuur)
 • Tenniselleboog (epicondylitis medialis)
 • Golferselleboog (epicondylitis lateralis)
 • Polsklachten na een val
 • Gebroken handwortelbeentje (o.a. scaphoïd fractuur)
 • Gebroken pols (radius fractuur)
 • Carpaal tunnel syndroom
 • Pijn in de heup en/of heup artrose
 • Pijn in de knie en/of knie artrose
 • Gescheurde enkelbanden
 • Verstuikte enkel
 • Gebroken enkel

Manuele therapie Vathorst

Manuele therapie voor ‘perifere’ gewrichtsklachten

Ook bij ‘perifere’ gewrichtsklachten kan de Manueel Therapeut uitkomst bieden. U kunt hierbij denken aan elleboogklachten, polsklachten, heup- en knieklachten, en enkelklachten. De klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door overbelasting tijdens sport of werk. Soms ontstaat er na een blessure of operatie een ‘blokkade’ of bewegingsbeperking van het gewricht. Ook bij (slijtage) of reumatische aandoening kunnen bewegingsbeperkingen ontstaan. De beperking veroorzaak vaak pijnklachten. Door specifieke mobilisaties en manipulaties toe te passen, merkt u direct na de behandeling dat u weer vrijer kunt bewegen en dat de pijn is afgenomen.

Maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Contactgegevens

Fysiotherapie Kattenbroek

Jonkvrouw Foeytweg 2

3823 SK Amersfoort

033 - 285 36 71

info@fysiotherapie-kattenbroek.nlOpeningstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:30 - 21:00
Woensdag 07:30 - 21:00
Donderdag 07:30 - 18:00
Vrijdag 07:30 - 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

033 - 285 36 71

Direct een afspraak maken

WhatsApp ons

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.