Rugklachten

Heeft u last van pijn in de onderrug en woont u in of nabij Amersfoort? U kunt bij ons terecht bij de rug specialist om van uw klachten af te komen. Pijn in de onderrug beperkt iemand tot het normaal functioneren in het dagelijks leven. Als u een zittend beroep heeft merkt u vaak dat u niet normaal achter uw bureau kan zitten van de pijn, iets oppakken van de grond gaat ook moeizaam, moeite met het huishouden zoals stofzuigen of ramen lappen, moeilijk slapen etc. Manuele Therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De Manueel Therapeut is bij uitstek de specialist bij wervelkolom- en ‘perifere’ gewrichtsklachten. De gewrichten zijn in onze samenleving vaak overbelast, stijf en beperkt beweeglijk. Als Manueel Therapeut helpen wij u snel en duurzaam te herstellen.

Behandeling pijn in de onderrug

In onze praktijk gelegen in Amersfoort helpen wij u graag van de pijn in uw onderrug af. Zo hebben wij extra kennis van diagnostiek en therapie bij rugpijn. Zo kunnen we snel een gerichte diagnose stellen en u zo snel mogelijk weer van uw pijn af helpen. De behandeltechnieken zijn eveneens een stuk uitgebreider: in de Manuele Therapie gebruiken we specifieke, mobiliserende technieken om uw gewrichten weer zo soepel mogelijk te laten bewegen.

Ook kan de Manueel Therapeut gebruik maken van ‘manipulaties’ om blokkaden in uw gewrichten op te heffen. Manipulaties zijn korte, snelle en doorgaans pijnvrije technieken waarbij u een ‘knap’ of ‘krak’ kunt horen. Het geluid dat u kunt horen ontstaat doordat het vacuüm in het gewricht even wordt doorbroken en wordt dus door niets anders veroorzaakt dan ‘lucht’. Er ontstaat dus geen schade aan het gewricht. De technieken zijn zeer veilig en worden alleen in overleg met u toegepast. Door de specifiekere diagnose en uitgebreidere technieken werkt Manuele Therapie vaak sneller dan fysiotherapie: u merkt direct na de behandeling dat uw beweeglijkheid toeneemt en dat uw pijn afneemt. Zo kunt u zo snel mogelijk uw werkzaamheden oppakken en weer normaal functioneren!

Heeft u pijn in de onderrug? Dan bent u bij Fysio- en Manuele therapie Kattenbroek aan het juiste adres! Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons voor meer informatie over de behandeling!

Symptomen pijn in de onderrug

Er zijn verschillende rugklachten. Zo is de rugpijn soms acuut, chronisch of de rugpijn ontstaat geleidelijk. Er zijn twee soorten rugpijn: lage en hoge rugpijn. Lage rugpijn zit in uw onderrug, tussen uw stuitje en uw onderste ribben. Bij hoge rugpijn heeft u pijn tussen uw schouderbladen. Hoge rugpijn komt veel voor bij mensen die een kantoorbaan hebben.

Pijn in de onderrug kunt u herkennen aan een aantal symptomen:

 • een zeurende pijn of een hevige pijn,
  soms is bewegen lastig door de pijn, en specifieke houdingen en bewegingen geven meer pijn
  de rug kan stijf zijn als u lang stil heeft gezeten. Bij lage rugpijn kan de pijn ook doorstralen naar één of beide benen.
 • een dof of kloppend gevoel,
 • een scherpe, schietende pijn,
 • stijfheid in een deel of uw hele bovenrug,
  hoofdpijn, moeite met ademhalen.
 • Bij hoge en lage rugpijn is er vaak geen hernia of een andere beschadiging. Daarom wordt pijn in de onderrug ‘gewone rugpijn’ of ‘aspecifieke rugpijn’ genoemd.

Ook bij rugpijn is er vaak geen duidelijke oorzaak te vinden. Bij lage en hoge rugpijn kunnen allerlei factoren bijdragen aan rugpijn. Denk hierbij aan:

 • overgewicht,
 • stress,
 • veel tillen / zwaar lichamelijk werk,
 • verkeerde (zit)houding,
 • veel en lang zitten,
 • onvoldoende beweging.

Pijn in de onderrug is een veel voorkomende klacht, en kan goed worden behandeld door ons.

Indien u nieuwsgierig bent naar wat de zorgverzekeraar vergoedt kunt u op deze pagina even kijken.

Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor u? Neem gerust contact op via het contactformulier. U mag ons ook altijd even bellen voor meer info, wij staan u graag te woord! 

Contactgegevens

Fysiotherapie Kattenbroek

Jonkvrouw Foeytweg 2

3823 SK Amersfoort

033 - 285 36 71

info@fysiotherapie-kattenbroek.nlOpeningstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:30 - 21:00
Woensdag 07:30 - 21:00
Donderdag 07:30 - 18:00
Vrijdag 07:30 - 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

033 - 285 36 71

Direct een afspraak maken

WhatsApp ons

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.