Ademhalingstherapie in Amersfoort

Heeft u last van benauwdheid, hartkloppingen, tintelingen in de vingers of duizeligheid? Dit zijn klachten die mogelijk kunnen worden verholpen door middel van ademhalingstherapie. Binnen onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort is Marjolein Rijs gespecialiseerd in ademhalings- en ontspanningstherapie. Ademhalingstherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Wilt u weten of ademhalingstherapie geschikt is voor uw specifieke situatie? Maak dan gerust een afspraak via onze website.

Van harte welkom bij Fysiotherapie Kattenbroek, dé fysiotherapiepraktijk in Amersfoort waar u terecht kunt voor vrijwel alle fysiotherapeutische behandelingen. Ons team bestaat uit acht zeer ervaren en gedreven fysiotherapeuten, met ieder zijn of haar eigen specialisme. Wij staan op iedere doordeweekse dag voor u klaar om u te helpen bij een spoedig herstel van uw klachten. Door onze uiteenlopende specialismen, kunnen wij u bij veel verschillende soorten klachten helpen.

Tijdens uw eerste bezoek aan onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort, zullen wij uw klachten grondig onderzoeken en uw wensen in kaart brengen. Op basis hiervan zullen wij u voorzien van een onderbouwd advies en laten wij u weten welke behandeling wij het meest geschikt achten voor uw situatie. Samen werken wij toe naar een efficiënt en duurzaam herstel, zodat u binnen de kortste keren weer geheel klachtenvrij door het leven kunt gaan.

Afspraak maken

 

Ademhalingstherapie Amersfoort

 

Wat is ademhalingstherapie?

Ademhalingstherapie is een therapie die gericht is op het verbeteren van uw ademhalingstechniek om verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken. Het is gebaseerd op het idee dat de manier waarop we ademen invloed heeft op ons fysieke en mentale welzijn. Door bewust te worden van uw ademhaling en het aanleren van specifieke ademhalingstechnieken, kunt u de controle over uw ademhaling verbeteren en positieve veranderingen in uw gezondheid ervaren. U bent van harte welkom in onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort voor ademhalingstherapie. Klik hier om direct een afspraak te maken.

Waar kan ademhalingstherapie bij helpen?

Ademhalingstherapie kan helpen bij verschillende aandoeningen en symptomen. Het wordt vaak gebruikt als aanvullende behandeling voor mensen met angststoornissen, stress, paniekaanvallen en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Door diep adem te halen en langzaam uit te ademen, kan men een gevoel van rust en ontspanning bevorderen, wat helpt om angst en stress te verminderen.

Bovendien kan ademhalingstherapie ook gunstig zijn voor mensen met ademhalingsproblemen, zoals astma en chronische obstructieve longziekte (COPD). Door het aanleren van specifieke ademhalingstechnieken kunnen zij hun ademhalingspatronen beter beheersen en hun longfunctie verbeteren. Kortom, ademhalingstherapie biedt een waardevolle aanpak om de ademhaling te optimaliseren en kan positieve effecten hebben op zowel fysiek als mentaal welzijn. Voor ademhalingstherapie in Amersfoort bent u bij Fysiotherapie Kattenbroek aan het juiste adres.

Afspraak maken

 

Ademhalingstherapie Amersfoort

 

Veelgestelde vragen over ademhalingstherapie in Amersfoort

Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen over ademhalingstherapie in Amersfoort voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet tussen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt het contactformulier op onze website invullen, maar u kunt ons ook bellen of een mail sturen naar info@fysiotherapie-kattenbroek.nl. Wij zijn op iedere doordeweekse dag bereikbaar op 033 285 36 71. Eén van onze medewerkers staat u graag te woord.

 

Een verkeerde ademhaling kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het worden verklaard door stress, spanning of angst. Hierdoor kan uw ademhaling in de war raken. Dit kan tot gevolg hebben dat u fysieke of mentale klachten ervaart.

Als u gespannen bent, dan maakt uw lichaam stresshormonen aan. Hierdoor gaat u vanzelf sneller of onregelmatiger ademhalen en gaat uw hart sneller kloppen. Dit kan klachten veroorzaken, waarvan de oorzaak voor u onbekend is. Sommige mensen worden hier onrustig van, omdat ze bang zijn dat er iets ergs gebeurt, waardoor ze nog onrustiger worden en een paniekaanval krijgen.

Wij kunnen u helpen uw ademhaling beter te leren beheersen en leren u begrijpen hoe ademhaling in relatie staat tot zowel uw fysieke als mentale welzijn. Maak een afspraak en kom langs in onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort.

Er zijn verschillende ademhalingstechnieken die kunnen helpen bij het verminderen van angst en stress. Hier zijn drie veelvoorkomende technieken:

Diepe buikademhaling: Deze techniek richt zich op het ademen met behulp van het middenrif, waarbij u de adem diep inademt in uw buik in plaats van oppervlakkig in uw borst. Om dit te doen, gaat u comfortabel zitten of liggen en plaats u een hand op uw buik. Adem langzaam in door uw neus en voel uw buik uitzetten terwijl u uw hand omhoog voelt komen. Adem vervolgens langzaam uit door uw mond, waarbij u uw buikspieren lichtjes aanspant. Herhaal dit enkele minuten.

Langzame ademhaling: Deze techniek omvat het bewust vertragen van uw ademhaling door langzaam in te ademen, een korte pauze te nemen en vervolgens langzaam uit te ademen. Een veelvoorkomende methode is de 4-7-8 methode, waarbij u gedurende 4 seconden inademt, uw adem 7 seconden vasthoudt en dan gedurende 8 seconden uitademt. Dit kan helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en ontspanning te bevorderen.

Coherente ademhaling: Dit is een ritmische ademhalingstechniek waarbij u een gelijkmatig tempo aanhoudt tussen inademing en uitademing. Een veelgebruikte methode is de 5-5 ademhaling, waarbij u vijf seconden inademt en vijf seconden uitademt. Door deze gelijkmatige ademhaling creëert u een harmonieus ademhalingspatroon dat de balans in het autonome zenuwstelsel bevordert en stress vermindert.

U bent van harte welkom in onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort voor een behandelplan op maat.

Contactgegevens

Fysiotherapie Kattenbroek

Jonkvrouw Foeytweg 2

3823 SK Amersfoort

033 - 285 36 71

info@fysiotherapie-kattenbroek.nlOpeningstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:30 - 21:00
Woensdag 07:30 - 21:00
Donderdag 07:30 - 18:00
Vrijdag 07:30 - 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

033 - 285 36 71

Direct een afspraak maken

WhatsApp ons

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.